Nordahl Grieg Fredsfond - FRED - BASISINTEKT, KARBONBALANSE og KLIMA
Ordførere for fred

I august 1945 atombomber momentant redusert byene Hiroshima og Nagasaki i grus, tar hundretusener av dyrebare liv.

I dag, mer enn seksti år etter krigen, tusenvis av innbyggere fortsatt lider de ødeleggende ettervirkninger av stråling og uutgrunnelig følelsesmessig smerte.

Å hindre en gjentagelse av A-bombe tragedie, har byene Hiroshima og Nagasaki stadig søkt å fortelle verden om den umenneskelige grusomhet av atomvåpen, og har konsekvent oppfordret at atomvåpen avskaffes.

24. juni 1982, på andre FNs spesialsesjon om nedrustning holdt på FNs hovedkvarter i New York, da ordfører Takeshi Araki av Hiroshima foreslått et nytt program for å fremme solidaritet Byer mot total avskaffelse av atomvåpen.

Dette forslaget tilbudt byer en måte å overskride nasjonale grenser og arbeide sammen for å presse på for atomavskaffelse.

Deretter til ordførerne i Hiroshima og Nagasaki oppfordret ordførere rundt om i verden støtter dette programmet.

De Ordførere for fred er sammensatt av byer rundt om i verden som har formelt uttrykt støtte for programmet Ordfører Araki annonsert i 1982. Som 1. mars 2015, sto medlemskap på 6585 byer i 160 land og regioner.

Mayor for peace ble registrert som en NGO i Special Consultative Status med FNs økonomiske og sosiale råd mai 1991.

Ordførere for fred har pr. 1. juni 2015 6706 medlemsbyer i 160 land. 100 medlemsbyer, kommuner og fylkeskommuner i Norge; 26 i Sverige; 13 i Danmark; 3 i Finland og 3 i Island. Politikerne fra alle partier med ordførere i Norge og globalt arbeider for et forbud mot atomvåpen innen 2020.

Kontaktperson i Ordførere for fred i Norge Thore Vestby (Høyre) Frogn kommune er også en av vicepresidentene i Mayors for Peace, se www.mayorsforpeace.org


Thore Vestbys e-post finner du under ordføreren i Frogn kommune

Website Builder drives av  Vistaprint