Nordahl Grieg Fredsfond - FRED - BASISINTEKT, KARBONBALANSE og KLIMA


Minnehallen

Minnehallen

Minnehallen i Stavern er opprinnelig reist som et monument for falne sjøfolk fra 1. verdenskrig, men det minner også falne fra 2. verdenskrig. Tårnet finnes den dag i dag på Krutthuskollen rett syd for den gamle orlogsstasjonen i Stavern i Vestfold og Norges mest solrike sted. Den 22 meter høye pyramiden som Stavern er alene om å ha som et unikt minnesmerke i Norge, ble bygget i 1924—1926 etter en arkitektkonkurranse i 1923. Arkitekt Andr. H. Bjerke og Georg Elassen vant denne arkitektkonkurransen. I 1926 var Håkon den syvende i Stavern og innviet Minnehallen.

Inne i Minnehallen finnes det tavler med 1892 navn etter falne i 1. verdenskrig, det finnes også tavle over 3456 falne etter 2. verdenskrig. Minnebøkene som ligger tilgjengelig for alle, viser navn over omkomne sjøfolk i innenriksfart under 2. verdenskrig, samt andre nordmenn på utenlandske skip og norske sjøfolk som under 2. verdenskrig døde av andre årsaker enn direkte krigshandlinger. Til sammen 2214 navn finnes i disse bøkene.

Minnehallen er åpen i sommerhalvåret. Etterkommere av krigsseilere, medlemmer av Nordahl Griegs Fredsfond, Forbundet Kysten og Arkeologisk selskap som ønsker å besøke Minnehallen og oldtidsminner i Vestfold er velkommen til et gratis selvhusholdningsopphold ved min bolig fra 1858 i Tidemans gate 4 i Nybyen i Sandefjord .

Tilbudet omfatter kjøkkenavdeling, spisested og salong med sovehems for to og WC i en selvstendig boenhet.

Oppholdet er gratis, men et bidrag til Nordal Griegs Fredsfond eller Stiftensen Natur og Kultur vil være kjærkomment.

For kontakt og avtale i krigsseilerbyen Sandefjord: Knut Vidar Paulsen, tlf.: 0047 41 50 62 71 — e-post: knutvidarpaulsen@gmail.com

Dere er velkomne.
Website Builder drives av  Vistaprint